​BREAKING NEWS: PuMa-Volley miesten 1-sarjaan! Katso Iska Tuomisen videohaastattelu
M1Julkaistu: 07.06.2023 17.00

​BREAKING NEWS: PuMa-Volley miesten 1-sarjaan! Katso Iska Tuomisen videohaastattelu

Lentopalloliiton kilpailuryhmä on hyväksynyt PuMa-Volleyn hakemuksen osallistua miesten 1-sarjaan kaudella 2023-2024. Yli kymmenen vuoden odotus on siis päättynyt, sillä edellisen kerran helsinkiläinen joukkue pelasi yhtä korkealla tasolla lentopalloa kaudella 2011-2012, kun Laajasalon Voima edusti pääkaupunkia 1-sarjassa.

Taustalla on paljon määrätietoista työtä poikien junioripolun rakentamisessa. PuMalla on ryhmiä lentisliikkarista A-poikiin ja tyttöihin sekä jatkona joukkueita pääkaupunkiseudun aikuisten paikallissarjoissa niin naisten kuin miestenkin puolella. Naisissa PuMa on ollut jo useita vuosia niin 2- kuin 1-sarjassakin. Poikien polulla 1-sarjaa on pohjustettu kahdella kaudella 2-sarjassa. 2021-2022 joukkue haki kokemusta ja selvitti tiensä pudotuspelien 1. kierrokselle. Kaudella 2022-2023 vastuuvalmentajaksi saatiin yli 600 liigaottelun kokemuksella operoiva lajilegenda Ismo ”Iska” Tuominen, jonka johdolla PumaM1 eteni A-poikien SM-sarjassa neljänneksi ja miesten 2-sarjassa kuudenneksi.

”A-pojissa pysyimme kaudella pitkään A-poolissa ja ilman paria kriittistä poissaoloa uskon, että meillä olisi ollut realistiset mahdollisuudet tapella mitaleista. 2-sarjassa taas ainoat joukkueet, joita emme voittaneet, olivat finalistit Aitolahden Riento ja Keimolan Kaiku, joissa molemmissa oli erittäin kovaa kokemusta. Mielestäni meidän joukkueemme kasvoi hienosti kauden aikana ja loppukaudesta pelattiin jo todella yhtenäistä joukkuepeliä”, Iska Tuominen kokoaa kauden kokemuksia.


Nuoresta rungosta uusikin joukkue

Vaikka sarjapaikka saatiin anomalla eli ei suoranaisella tuloksellisella mandaatilla, on PuMa-Volley M1 Iska Tuomisen mielestä antanut vahvat näytöt siitä, että on sarjapaikkansa ansainnut.

”Joukkue on tarkoitus rakentaa tämän viime kauden A-poikien ryhmän ympärille ja viedä heidän peliään eteenpäin. Totta kai tarvitsemme siihen kahdesta neljään vahvistusta, joilla on kokemusta 1-sarjasta tai jopa liigasta. Näitä täydennyksiä kartoitamme nyt kesän aikana”, Tuominen suunnittelee.

Oman valmennusfilosofiansa hän kertoo perustuvan vahvaan torjunta-puolustukseen sekä vastustajan pelin rikkomiseen kovalla syötöllä.

”Nykylentopallo – puhuttiinpa sitten kansainvälisistä kentistä, liigasta tai 1-sarjasta, niin kyllähän kova aloitussyöttö on se, mihin lentopallo ensinnä perustuu. Sillä saadaan vastaanottoa irti ja helpotetaan omaa peliä. Tämän joukkueen kanssa on aloitussyöttöön tarkoitus keskittyä kesän aikana paljonkin. Se on aina se puoli pistettä, kun lähdetään syöttämään kovaa”, Iska Tuominen tiivistää.

PuMassa on pöhinää ja hyvä harjoittelukulttuuri

Iska Tuominen kertoo jonkin verran tunteneensa PuMa-Volleyta jo ennestään ja yhden kauden kokemuksella hyvä fiilis on vain vahvistunut.

”Kun minua tähän hommaan pyydettiin, niin tuli heti sellainen olo, että tämä on energinen seura – taitaa olla Suomen suurin junioriseura. Täällä tuntuu olevan melkoinen pöhinä, kun katsoo menoa harjoituskentällä. Parhaimmillaan on neljä kenttää käytössä ja mekkala sen mukainen, mikä on vain hyvä asia. On innostusta ja kesätreenejä. Mekin nyt jo kolmatta viikkoa harjoittelemme eli harjoittelukulttuuri on hyvä. Seuran tavoite naisten puolella on tuottaa liigapelaaja joka vuosi ja se on hyvä tavoite myös miesten puolella nyt, kun tämän 1-sarjapaikan saimme.”

PuMa-Volley M1 solmii parhaillaan pelaajasopimuksia ja kertoo niistä lisää aivan lähiaikoina. Samalla rakennetaan myös kumppanuuksia yrityksiin, jotka haluavat olla mukana tukemassa nuorten urheilijoiden matkaa kohti unelmiaan ja rakentamassa helsinkiläisen lentopallon nousua. PuMa-Volley tekee miesten puolella tiivistä yhteistyötä myös liigajoukkue Vantaa Ducksin kanssa.