​PuMan naisten 1-sarjajoukkueen valmennus kaudelle 2023-2024
Julkaistu: 25.04.2023 07.27

​PuMan naisten 1-sarjajoukkueen valmennus kaudelle 2023-2024

(kuva Paul Laurell)

PuMa-Volley naisten ykkössarjan uusi päävalmentaja kaudelle 2023-2024 on Seppo Siika-aho. Kaksi vuotta joukkuetta luotsannut Dejan Subotic ottaa välivuoden valmentamisesta. Kai Wickman ja Timo Ruuskanen jatkavat valmennusryhmässä. PuMa N2:n valmentajan jatkaa Esa Männistö apunaan Rami Ahola. Uutena tulevaan N1/N2 kokonaisuuteen tulee Markus Liukkonen, joka vastaa molempien ryhmien fysiikkavalmennuksesta.

”Aloitimme 1-sarjaryhmässä Dejanin johdolla kaksi vuotta sitten toiminnan ja toimintakulttuurin kehittämistyön ja tulokset ovat kyllä olleet erinomaisen hyviä”, Seppo toteaa: ”mitään suurta mullistusta ei valmennukseen ole tulossa, sen verran samanlainen ajatus meillä Desun kanssa on modernista lentopallosta. Ehkä suurin uusi panostus on fysiikkaharjoitteluun ammattilaisen fysiikkavalmentajan muodossa. Lajiharjoittelussa painotetaan varmaankin jonkin verran aiempaa enemmän roolipohjaiseen tekniikkaharjoitteluun ja systeemitasolla viemme Märskyn toimintaa taas napsun eteenpäin tulevalla kaudella”.

Siika-aho on toiminut PuMan juniorivalmennuksessa vuodesta 2014 lähtien ja on ollut rakentamassa viimeiset vuodet PuMa Akatemian kokonaisuutta ja vastannut samalla myös naisten 1-sarjatoiminnasta kokonaisuudessaan. Kaudella 2021-2022 hän valmentamansa PuMan C1-tytöt otti SM-pronssia ja kuluneella kaudella sama toistui poikien puolella kun PuMan C-pojat vuorostaan saivat pronssiset mitalit. Lisäksi kuluneella kaudella hänen vastuullaan oli C- ja B-ikäisistä koostunut PuMa N3, joka pelasi naisten 2-sarjaa. Viimeiset puolitoista vuotta Siika-aho on kuulunut myös U17-tyttöjen maajoukkueen valmennusryhmään ja oli juuri U17-joukkueen 2-valmentajana Latviassa pelatussa EM-karsintaturnauksessa. Omalla peliurallaan Siika-aho pelasi mm. 41 miesten A-maaottelua.

Kauden 2023-2024 on joukkueiden ja kauden toiminnan suunnittelu on jo pitkällä: ”Naisten 1-sarjan ensi kauden joukkueen runko alkaa muotoutua pikkuhiljaa. Jonkin verran vaihtuvuutta joukkueessa on liigaan siirtyvien pelaajien ja muutaman vanhemman pelaajan lopettamisesta johtuen, mutta näyttäisi silti että saamme varsin hyvän nipun kasaan myös tulevalle kaudelle. Joukkueeseen tulee uusia nuoria pelaajia mutta myös kokemusta rosteriin tuntuisi tulevan varsin sopivasti”.