Viestintä ja yhteistyö

Sisäinen viestiminen tukee seuran yhtenäisyyttä, yhteistyön kehittymistä ja osallistumista.

Ulkoinen viestiminen tukee tietoisuutta, uskottavuutta ja kiinnostavuutta seuran toiminnoista, rohkaisee uusia pelaajia toimintaan mukaan, rakentaa yhteistyötä muiden seurojen ja yhteistyökumppanien välillä. Viestintä tukee säännönmukaista arkistointia, valokuvien säilyttämistä ja helpottaa tulevan toiminnan suunnittelua.

Seura viestii urheilullisen elämäntavan tavoitteista, huippulentopallotapahtumista, urheilijana kasvamista tukevista koulutusvaihtoehdoista (Kuortane, Mäkelänrinteen lukio, Pukinmäen yläaste, Haagan koulut, Puistolan peruskoulun liikuntaluokka) sekä aluevalmennuksesta.

Joukkueet

Joukkueet sopivat kuka vastaa joukkueen tiedottamisesta.

Joukkueet sopivat oman sisäisen viestintävälineen, esim. What’s app tai Jopox. Joukkueiden valmentajat ja joukkueen johtajat pitävät yhteyttä vanhempiin säännöllisesti järjestämällä aika-ajoin vanhempien illan/infon.

Peleistä (turnauksista) ilmoitetaan PuMan sivuilla tapahtumakalenterissa etukäteen. Pelien tuloksista ilmoitetaan PuMan sivuilla uutispalstalla tapahtuman jälkeen. Joukkueet ylläpitävät itse joukkueen sivustoa PuMan sivuilla. Joukkuekohtaisen sivuston sisältöön voidaan liittää mm. valokuvamateriaalia, linkit tulospalveluun, pelisäännöt jne.

PuMan järjestämistä SM-finaaleista tiedotetaan paikallisille tiedotusvälineille. Alue- ja SM-finaaleissa järjestetään asianmukaiset alku- ja loppuseremoniat sekä kuulutus.

Seura

Seuran mahdollinen tiedotusvastaava ja puheenjohtaja vastaavat seuran yleistiedottamisesta ulospäin.

Seura tiedottaa vuosikokouksesta ja tarvittaessa sen päätöksistä paikallisille tiedotusvälineille ja yhteistyötahoille

Seura tiedottaa kauden päättäjäisistä ja palkituista henkilöistä paikallisissa tiedotusvälineissä ja netissä, samoin erityisistä juhlatilaisuuksista. Seura juhlii seuran perustamista (1989) 5 vuoden välein (2024, 2029 …).

Seura tiedottaa erityisistä kampanjoista tiedotusvälineissä, mm. ilmoittautuminen uusille pelaajille, lentopallokoulun aloitus, koululentopallokampanja, Easy Sport –toiminta, avoimet kesäleirit

Seura tiedottaa Power CUP – turnauksen osallistumisesta nettisivuilla

Seura kutsuu tiedottajia sen merkittävimpiin tapahtumiin, mm. kauden päättäjäisiin

Seura pitää yhteyttä asukasyhdistyksiin: Puistola-, Tapanila-, Malmi-seurat

Seura lähettää jäsenkirjeen sen pelaajille, vanhemmille, valmentajille, luottamushenkilöille sopivin välein pelikauden aikana sekä valmennuskirjeen valmentajille ja joukkueen johtajille tarpeen mukaan

Seuran hallitus tiedottaa jäsenkirjeissä ja nettisivuilla tehdyistä päätöksistä, tyytyväisyyskyselyn tuloksista ja seuran kehittämiskysymyksistä ja ajankohtaisista tapahtumista, kuten ravintoluennot tai kehittämisseminaarit.

Arkistointi

PuMa arkistoi seuraa koskevat uutiset, lehtileikkeet ja valokuvat. Vanhempi arkisto löytyy Sporttisaittipohjaiselta vanhalta sivustolta, mikä on myös vuosikokousaineistojen sekä seuran hallinnon arkisto ja työtila.

Facebookiin ja Instagramiin laitetaan ajankohtaisia juttuja sekä tiedotetaan tapahtumista

Arkistoihin olisi hyvä tallentaa myös materiaalia, kuten painotuotteita, leiriohjelmia, mainoksia, julisteita tai jopa puheiden käsikirjoituksia, joista on hyötyä myöhemmin historian kirjoitukselle.