Yhdistyksen nimi on PuMa-Volley ry.
Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki. Yhdistyksen toiminta-alue on Koillis-Helsinki.
Yhdistyksestä käytetään näissä säännöissä nimitystä seura.
Seura on perustettu 24. helmikuuta 1989.
Seuran kieli on suomi.
Seuran tarkoituksena on edistää liikuntaharrastusta seuran toiminta-alueella siten, että mahdollisimman moni seuran jäsen harrastaisi kunto-, kilpa- tai huippu-urheilua tai osallistuisi näihin liittyvään yhdistystoimintaan edellytystensä ja tarpeidensa mukaisesti.
Tarkoitustaan seura toteuttaa
1. Tarjoamalla jäsenilleen
2. Harjoittamalla suhdetoimintaa, tiedotustoimintaa ja julkaisutoimintaa
3. Kiinnittämällä ehdotusten, anomusten ja aloitteiden kautta toiminta-alueensa viranomaisten ja muiden yhteisöjen huomiota liikunnan kehittämiseen ja sille tarpeellisten harjoituspaikkojen ja -välineiden hankkimiseen ja hoitamiseen, sekä pyrkimällä tähän myös omatoimisesti
4. Edistämällä liikunnan avulla tasa-arvoa ja suvaitsevaisuutta sekä tukemalla kulttuurien moninaisuutta ja ympäristön kestävää kehitystä.
Toimintansa tukemiseksi seura voi
Tarvittaessa seura hankkii toimintaansa varten asianmukaisen luvan.
Seura ja seuran jäsenet sitoutuvat noudattamaan niiden järjestöjen, joiden jäsenenä seura on, sääntöjä ja niiden nojalla annettuja muita määräyksiä ja päätöksiä. Seura ja seuran jäsenet sitoutuvat urheilun oikeusturvalautakunnan toimivaltaan ja sitoutuvat noudattamaan lautakunnan päätöksiä.
Seuran jäseneksi voi hallitus hyväksyä henkilön, joka sitoutuu noudattamaan seuran sääntöjä ja päätöksiä.
Perhejäseneksi voi seuran hallitus hyväksyä 18 vuotta täyttäneen henkilön, jonka perheenjäsen on seuran varsinainen jäsen.
Kannattajajäseneksi voi seuran hallitus hyväksyä yksityisen henkilön tai oikeuskelpoisen yhteisön, joka tukee seuran toimintaa suorittamalla vuotuisen tai kertakaikkisen kannattajajäsenmaksun.
Kunniajäseneksi voi seuran kokous kutsua hallituksen esityksestä henkilön, joka on erittäin merkittävästi edistänyt seuran toimintaa. Kunniajäsenen arvo on elinikäinen.
Kunniapuheenjohtajaksi voi seuran kokous kutsua hallituksen esityksestä seuran puheenjohtajana ansiokkaasti toimineen henkilön. Kunniapuheenjohtajan arvo on elinikäinen.
Ainaisjäseneksi voi seuran hallitus nimetä jäsenen, joka
Seuran jäsen sitoutuu noudattamaan
Jäsenellä on oikeus erota seurasta ilmoittamalla siitä kirjallisesti hallitukselle tai sen puheenjohtajalle taikka ilmoittamalla erosta seuran kokouksessa pöytäkirjaan merkitsemistä varten. Ero katsotaan tapahtuneeksi heti, kun ilmoitus on tehty, mutta eroava jäsen on velvollinen suorittamaan maksunsa sekä muut näiden sääntöjen edellyttämät velvoitteet kuluvan kalenterivuoden loppuun asti.
Seuran hallitus voi katsoa jäsenen eronneeksi seurasta, jos jäsenen jäsenmaksu on maksamatta kuusi kuukautta eräpäivän jälkeen.
Rangaista voidaan seuran jäsentä tai sitä, joka on seuran toiminnassa mukana tai joka on kirjallisesti sitoutunut näihin sääntöihin. Rangaistavaa on
Liikunnan ja urheilun eettisten periaatteiden rikkomista ovat
Rangaistuksena voidaan määrätä varoitus, jäsenoikeuksien määräaikainen rajoittaminen, pelikielto, toimintakielto seurassa tai erottaminen seurasta. Erottamisesta ja muista kurinpitotoimista ja niiden yhteydessä annettavista rangaistuksista päättää seuran hallitus. Asianosaista on aina kuultava ennen päätöksen tekemistä, ellei kyseessä ole jäsenen eronneeksi katsominen maksamattoman jäsenmaksun takia.
Seuran kokous voi hallituksen esityksestä päättää kurinpitovallan siirtämisestä erilliselle kurinpitoelimelle ja hyväksyä tälle elimelle oman johtosäännön.
Erottamispäätös tai päätös kurinpitotoimesta tulee voimaan heti ja sen katsotaan tulleen asianomaisen tietoon viisi päivää sen jälkeen, kun päätös on lähetetty sille kirjatussa kirjeessä. Päätös voidaan antaa todisteellisesti tiedoksi myös muulla tavalla, jolloin päätös on tullut tietoon tiedoksiantohetkellä.
Rangaistulla on oikeus vedota seuran seuraavaan kokoukseen rangaistuksen tai erottamispäätöksen kumoamiseksi. Vetoomus on annettava tiedoksi kirjallisesti seuran hallitukselle 14 päivän kuluessa siitä päivästä, kun päätöksen katsotaan tulleen asianomaisen tietoon, tätä päivää lukuun ottamatta. Hallituksen on kutsuttava koolle seuran kokous vähintään 30 päivän kuluessa vetoomuksen saatuaan.
Erotetulla ei ole oikeutta osallistua seuran toimintaan eikä vaatia takaisin seuralle suorittamiaan maksuja. Erotetulla on velvollisuus korvata seuralle taloudellinen vahinko, joka seuralle on aiheutunut sääntöjenvastaisen toiminnan seurauksena.
Dopingrikkomukset ja seuran jäsenelle niistä määrättävät seuraamukset on määrätty aiemmin mainituissa antidopingsäännöstöissä.
Jos lajiliiton tai muun kattojärjestön sääntöjä ja määräyksiä epäillään rikotun, on ensisijainen kurinpitovalta näillä järjestöillä. Seuran tulee ottaa huomioon näiden järjestöjen kurinpitopäätökset omassa kurinpitomenettelyssään.
Jäseniltä kannettavien liittymis- ja jäsenmaksujen suuruudesta kullekin jäsenryhmälle sekä kannattajajäsenmaksujen suuruudesta päättää seuran vuosikokous. Ainaisjäseniltä, kunniajäseniltä ja kunniapuheenjohtajalta ei peritä jäsenmaksua.
Seuran toimintaan osallistuvilta jäseniltä voidaan periä kausimaksuja, osallistumismaksuja tai muita toimintamaksuja. Toimintamaksujen suuruudesta päättää seuran hallitus, joukkue keskuudessaan tai vapaaehtoisen toiminnan järjestämisestä vastaava henkilö. Seuran hallituksella on oikeus vapauttaa jäsen maksujen suorittamisesta kokonaan tai osittain.
Seuran vuosikokous pidetään vuosittain syys-lokakuussa. Kokouksen paikan ja tarkemman ajan määrää hallitus. Seuran jäsenen, joka haluaa jonkin asian seuran vuosikokouksen käsiteltäväksi, on ilmoitettava siitä kirjallisesti hallitukselle ennen edellisen elokuun 1. päivää.
Muu seuran kokous pidetään silloin, kun hallitus katsoo sen tarpeelliseksi, seuran kokous niin päättää tai kun vähintään yksi kymmenesosa seuran äänioikeutetuista jäsenistä on jonkin määrätyn asian takia tehnyt siitä hallitukselle kirjallisen esityksen. Kokouksen kutsussa on mainittava asia, jonka vuoksi kokous on kutsuttu koolle. Kokous on pidettävä vähintään kahden kuukauden kuluessa siitä, kun jäsenet ovat tehneet siitä edellä mainitulla tavalla esityksen.
Kutsu seuran kokoukseen on julkaistava vähintään 14 vuorokautta ennen kokousta ilmoituksella seuran internet-sivuilla sekä lähettämällä kokouskutsu jäsenen ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen. Kokoukseen osallistumisen edellytyksenä voi olla ilmoittautuminen etukäteen kokouskutsussa mainitulla tavalla viimeistään kutsussa mainittuna päivänä.
Seuran kokoukseen voidaan osallistua kokouksen aikana tietoliikenneyhteyden avulla kokouskutsussa tarkemmin esitetyllä tavalla. Seuran kokous voidaan järjestää pelkästään tietoliikenneyhteyden avulla, ilman kokouspaikkaa.
Seuran vuosikokouksessa käsitellään seuraavat asiat:
Seuran, sen hallituksen ja tarvittaessa jaostojen ja valiokuntien kokouksissa on pidettävä pöytäkirjaa. Seuran kokousten pöytäkirjat ovat kokouksen puheenjohtajan ja sihteerin allekirjoitettava sekä valittujen tarkastajien tarkastettava. Hallituksen, jaostojen ja valiokuntien pöytäkirjat tarkastetaan heti tai seuraavassa kokouksessa.
Kokouksessa asiat ratkaistaan yksinkertaisella ääntenenemmistöllä, ellei asian ratkaisemisesta määrätä näissä säännöissä toisin. Useamman henkilön vaalissa eniten ääniä saaneet valitaan. Henkilövaaleissa äänten mennessä tasan vaali ratkaistaan arvalla. Muissa asioissa ratkaisee kokouksen puheenjohtajan ilmoittama kanta.
Kaikissa kokouksissa suoritetaan vaadittaessa äänestys suljettuja lippuja käyttämällä.
Seuran kokouksissa jokaisella liittymismaksunsa ja edellisen vuosikokouksen määräämän jäsenmaksun kokoukseen mennessä maksaneella viisitoista vuotta täyttäneellä varsinaisella jäsenellä, perhejäsenellä ja ainaisjäsenellä sekä kunniajäsenellä ja kunniapuheenjohtajalla on yksi ääni. Kannattajajäsenillä ei ole äänioikeutta. Valtakirjalla ei saa äänestää.
Seuran toimintaa, taloutta ja omaisuutta hoitaa sekä seuraa edustaa hallitus. Hallituksen jäsenet valitsee tai erottaa seuran kokous. Hallituksen jäseniä ovat yhdeksi toimintavuodeksi valittu puheenjohtaja ja kahdeksi toimintavuodeksi valitut 4–8 jäsentä. Hallituksen jäsenistä puolet on erovuorossa vuosittain.
Jos jäsen kesken toimikauttaan estyy tehtävänsä hoitamisesta, tulee hänen sijalleen seuran kokouksen valitsema varajäsen hänen jäljellä olevaksi toimikaudekseen.
Hallitus valitsee täysi-ikäisten jäsentensä keskuudesta varapuheenjohtajan. Lisäksi hallitus valitsee sihteerin ja taloudenhoitajan, jotka voidaan valita myös hallituksen ulkopuolelta.
Hallitukseen valitaan sekä miehiä että naisia, ellei erityisiä syitä ole.
Hallitus kokoontuu puheenjohtajan tai hänen ollessaan estynyt varapuheenjohtajan kutsusta, kun he katsovat sen tarpeelliseksi tai kun puolet hallituksen jäsenistä kirjallisesti sitä vaatii. Hallitus on päätösvaltainen, kun puheenjohtaja, tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja, ja vähintään puolet hallituksen jäsenistä, tai heidän estyneenä ollessaan varajäsenistä, on läsnä. Hallituksen jäsenen ollessa estyneenä osallistumasta kokoukseen, häntä sijaistavat seuran kokouksen valitsemat varajäsenet siinä järjestyksessä kuin seuran kokous päättänyt. Varajäsenet ovat läsnäolo-oikeutettuja hallituksen kaikissa kokouksissa.
Hallituksen tehtävänä on erityisesti
Seuran tilivuosi ja toimintakausi on 1.8.-31.7.
Seuran nimen kirjoittaa hallituksen puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja yksin tai sihteeri yhdessä toisen hallituksen jäsenen tai hallituksen nimeämän toimihenkilön kanssa. Nimenkirjoittajien on oltava täysi-ikäisiä.
Jaostot tai joukkueet voivat päättää sisäisestä toiminnastaan kuitenkin siten, että seuran hallitus vahvistaa niiden tekemät oikeustoimet. Seuran ja sen jaostojen tai joukkueiden taloushallinnosta päättää hallitus. Varat, jotka jaoston, joukkueen tai seuran toiminnassa mukana olevat ovat keränneet yhdistyksen nimissä, ovat yhdistyksen varoja.
Näiden sääntöjen muuttamisesta päättää seuran kokous vähintään kolmen neljäsosan äänten enemmistöllä annetuista äänistä. Kokouskutsussa on mainittava sääntöjen muuttamisesta.
Seuran purkamisesta on päätettävä kahdessa peräkkäisessä seuran kokouksessa, joiden väli on vähintään 30 päivää. Molemmissa kokouksissa päätös on tehtävä vähintään kolmen neljäsosan enemmistöllä annetuista äänistä. Kokouskutsussa on mainittava erikseen seuran purkamisesta.
Jos seura on päätetty purkaa, sen varat on käytettävä seuran tarkoituksen edistämiseen seuran toiminta-alueella purkamisesta päättäneen jälkimmäisen kokouksen päätöksen mukaisesti. Jälkimmäinen kokous valitsee tarvittaessa selvitysmiehet laatimaan loppuselvityksen.
Seuran tullessa lakkautetuksi sen varat on käytettävä seuran tarkoituksen edistämiseen.