Toimintaidea, arvot ja visio

Toiminnan arvot ja siitä johdetut toimintaperiaatteet

KAIKKI PELAA

Tarjoamme monipuolisen ja urheilullista elämäntapaa tartuttavan harrastuksen. Seura mahdollistaa erilaiset pelaajapolut liikunnallisesta harrastuksesta kiinnostuneista aina kansainväliselle huipulle tähtääville nuorille.

LAADUKAS JA KEHITTYVÄ VALMENTAMINEN

Toimintamme perustana on laadukas valmentaminen. Luomme yksittäisille pelaajille ja koko joukkueille kehittymisen ja edistymisen toimintaympäristön.

AVOIMUUS JA YHTEISÖLLISYYS

Teemme yhdessä ja toimimme avoimesti ja rakentavasti. Korostamme vastuullisuutta ja oikeudenmukaisuutta. Painotamme nuorisotoiminnassa yhteistyötä kotien kanssa. Nuorisotoimintamme on kasvatuksellista ja synnyttää joukkuepelaajia.

POSITIIVISUUS JA ILO
Tarjoamme kaiken ikäisille positiivisia kokemuksia lentopalloharrastuksen ja kilpailun parissa. Toimintamme on hauskaa ja motivoivaa sekä pelaajille että vanhemmille.
PÄÄKAUPUNKISEUDUN LENTOPALLON HYVÄKSI
PuMa Volley on hyvä ja luotettava yhteistyökumppani. Seura vaikuttaa ja toimii yhteistyössä alueen toimijoiden kanssa lentopalloharrastuksen edistämiseksi erityisesti pääkaupunkiseudulla. Noudatamme laatuseurakriteereitä, joiden keskiössä on pelaajan kehittyminen.

Toiminnan keskeiset tavoitteet

Lentopallon harrastajamäärä kasvaa pääkaupunkiseudulla. PuMalla on joukkueet kaikenikäisissä junioreiden sarjoissa niin tytöissä kuin pojissa. Iästä riippumatta kaikille niille lapsille ja nuorille, jotka haluavat aloittaa lentopallon, PuMasta löytyy siihen sopiva ryhmä. Mini-iän (G-D-ikäiset) jälkeen PuMasta löytyy jokaisessa ikäluokassa ryhmät yhtä lailla niille, jotka haluavat harrastaa lentopalloa ilman suuria kilpailullisia tavoitteita ja samalla myös niille, jotka tähtäävät lajissa kansainväliselle huipulle asti.

Toimintaan osallistuvat lapset ja nuoret liikkumisen kilpailullisista tavoitteista riippumatta kasvavat urheilulliseen ja aktiiviseen elämäntapaan. Harjoittelu ja pelaaminen opettaa osallistujille mm. yhdessä toimimista, suunnitelmallisuutta, tavoitteiden asettamista ja niiden saavuttamista.

Beach volleysta tulee kaikille PuMalaisille junioreille entistä tutumpi laji lentopallon rinnalle, se on osa ympärivuotista liikkumista, urheilua ja harjoittelua. PuMan toimintatavat tukevat sitä, että lasten ja nuorten pelaajapolku voi yhtä lailla suuntautua kohti beach volleyta lentopallon ohella tai sijaan.

Erityisesti kilpailullisissa ryhmissä lajia harrastavat oppivat myös paineen alla toimimista ja voittamista. Merkittävä osa kilpailullisten ryhmien pelaajista pelaa myös aluejoukkueessa ja jokaisesta ikäluokasta PuMalla on edustajia oman ikäisten maajoukkueissa.

PuMa kehittyy joukkueiden summasta yhtenäisemmäksi osaamiskeskittymäksi, joka verkostoituu vahvasti huippulentopallopolun kehittämisessä. Valmennustoiminta kaikissa ryhmissä on laadukasta ja erityisesti kilpailullisissa ryhmissä valmennuksen taso on suomalaista huipputasoa.

Valmennus PuMassa perustuu paljolti vapaaehtoisvalmentajatoimintaan ja tätä tuetaan seurassa erityisellä tavalla, mm. koulutuksella, aluevalmennukseen ja sen tapahtumiin osallistumalla sekä valmentajien aktiivisella yhteistoiminnalla.

Seurassa on kasvavasti ammattimaista valmennusta, joka pystyy toimimaan myös arkipäivisin, auttaa vapaaehtoistyötä tehtävissä missä on resurssivajausta, levittää osaamista ja mahdollistaa yksilöllisempää ohjaustoimintaa lahjakkaille pelaajille.

Harrastamisen ja pelaamisen olosuhteet paranevat merkittävästi. Salien ja muiden toimintatilojen puute ei rajoita lajin aloittamista, harrastamista tai lajissa menestymistä.

PuMa-Volley on maan parhaimmistoon kuuluva laatuseura, joka tekee ansiokasta juniorityötä lentisliikkarista A-junioreihin tarjoten nuorille haastavia kehityspolkuja lentopallon kilpailutoimintaan huippulentopalloon asti sekä harrastuspolkuja elinikäiseen terveelliseen elämäntapaan. Seuralla on aikuislentopallotoimintaa, joka tukee em. tavoitteita.