​Liigakärki LP Kangasala liian vahva PuMalle
Julkaistu: 11.12.2022 22.05

PuMan naisten 1-sarjajoukkue sai sunnuntaina 11.12. Suomen Cupin puolivälierässä vieraaksi Lehto Areenalle Mestaruusliigaa johtavan LP Kangasalan. Vaikka PuMa taisteli parhaansa mukaan ja haastoi kovaa viesrasjoukkuetta, lopulta vieraat veivät ottelun puhtaasti 3–0 (25-22, 25-14, 25-17).

Ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä, jossa nähtiinkin myös pitkiä palloralleja. PuMa lähti pelaamaan ennakkoluulottomasti ja teki hyvällä aloitussyötöllä ja torjunnoillaan vieraiden olon tukalaksi. PuMa johtii erää parhaimmillaan jo 21-17, mutta vieraat nousivat Neea-Maria Joen pitkällä syöttöputkella tasoihin ja käänsivät lopulta ensimmäisen erän vierasjoukkueelle.

Toinen erä alkoi PuMalta takkuisesti ja Kangasala ottikin etumatkaa hyvillä syötöillään. Erän loppua kohden PuMan peli piristy, mutta erä silti selvästi vieraille. Pitkän erätauon jälkeen kolmas erä alkoi taas tasaisesti, ja PuMa pelasi rohkeasti, mutta Kangasalan puolustus kaivoi pallot peliin ja pystyi tappamaan pallo hyvällä prosentilla nuoren laiturin Iida Pölläsen johdolla.

Vaikka häviö tulikin, Lehdon parisatapäinen katsomo sai nauttia kotijoukkueen rohkeasta pelistä. PuMan parhaana palkittiin hyvin peliä johtanut passari Sofia Lehto. Vieraista palkinnon pokkasi vahvasti läpi pelin torjunut ja hyökännyt naisten maajoukkueen keskipelaaja Netta Rekola.

Onnittelut Final Four- paikasta LP Kangasalle. Nyt PuMan joukkue siirtyy joulun yli kestävääle harjoittelutauolle ja pelit jatkuvat sunnuntaina 8.1.2023 kun PuMa pelaa Tapanilan Erän vieraana Lehto Areenassa klo 13.00 alkaen.

Kuva: Paul Laurell