​Erävoitto lähellä – Lempo löylytti Puman 1-sarjadebyytissä
M1Julkaistu: 01.10.2023 10.01

​Erävoitto lähellä – Lempo löylytti Puman 1-sarjadebyytissä

Viime kauden voittaja Lempo-Volley tarjoili vierailleen kuumat kahvit ja kentällä kylmän kyydin voittaen miesten 1-sarjassa debytoineen Puman 3-0 (25-14, 25-22, 25-17). Virheiden sävyttämä koitos ei varmasti ollut kummaltakaan joukkueelta vielä parasta, mitä tullaan kauden aikana näkemään. Eväitä on molemmilla enemmän.

Alku sujui Puman kannalta uutta sarjatasoa tutkiessa, ja isännät havainnollistivat sitä karulla tavalla. Lempo meni helposti 6-0 johtoon. Puman pari ensimmäistä pistettä tulivat isäntien virheillä, mutta tilanteessa 3-8 hakkuri Eelis Kauppi lopulta löi 1-sarjahistoriamme ensimmäisen itse tehdyn pisteen.

Toiseen erää lähdettiin jo aivan toisella ilmeellä. Alun jännitys oli poissa ja kapteeni Onni Kalo pääsi rakentamaan hallittuja hyökkäyksiä libero Joona Katajamäen ja YP Petri Hannolan hyvistä nostoista.

”Vastaanotto meillä toimi hyvin ja se olikin parasta pelissämme. Samoin se, että peipit haettiin hyvällä prosentilla. Toinen erä oli hyvin näpeissä koko ajan, mutta viimeisissä palloissa meidän pitää olla röyhkeämpiä. Harmittaa, ettei sitä onnistuttu pitämään”, pohti pelin jälkeen päävalmentaja Iska Tuominen.

Kolmannessa erässä Lempon rutiini riitti hyvin ja kokenut passari Matti Toivola ruokki kätensä lämpimäksi saanutta Tuomas Sillanpäätä 2-puolella. Se riitti varmistamaan voiton.

Ottelussa Puman vahvimmat pistemiehet olivat joukkueen parhaanakin palkittu hakkuri Aku Kauppi (8) ja yleispelaaja Petri Hannola (6). Henkilökohtaisia pisteitä kirjautti itselleen yhteensä 6 pelaajaa, ja joukkueen sisällä arvokkaimmaksi katsottiin libero Katajamäen väsymätön uurastus takakentällä.

Omistaan Lempo palkitsi Sillanpään ja ”nälkäisimpänä” KT Aaro Keisasen.

PumaM1 kohtaa ykkössarjassa seuraavaksi Iskun Pyynikillä 8.10. klo 14.