PumaM1:llä tuplaviikonloppu: Vierastappio 1-sarjassa ja A-poolipaikka A-poikien sarjassa
M1Julkaistu: 05.10.2023 17.18

PumaM1:llä tuplaviikonloppu: Vierastappio 1-sarjassa ja A-poolipaikka A-poikien sarjassa

Uutinen päivitetty tulosraportilla 13.10.

VIIKONLOPUN SALDO: Vierastappio 1-sarjassa ja A-poolipaikka A-poikien sarjassa
Tuplaviikonlopun avauspäivä sujui mallikkaasti, kun sijoituimme A-poikien tasonmittausturnauksessa toiseksi. Viime kauden tulosten perusteella kovatasoisimmaksi rankatussa lohkossa jaettiin peräti kaksi A-poolipaikkaa, joiden lunastajiksi päädyimme me ja puhtaalla pelillä ykköseksi kivunnut KaPo. Kolmonen Raision Loimu lähtee C-pooliin ja isäntäjoukkue PumaA2 hakee vauhtia D-poolista.

Kahden voittoerän otteluista ensimmäisessä KaPon peli pyöri TuTon liigakuusikosta paikkansa lunastaneen YP:n Willian Groffierin ja Savon rinkiin täksi kaudeksi nousseen passarin Otto Oivasen kautta. Haastoimme ajoittain, mutta voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä. Peli KaPolle 2-0 (25-22, 25-20). PumaA2:sta vastaan kuusikkoamme hieman uusittiin ja rennohkolla esityksellä voitto napattiin 2-0 (25-18, 25-21). 3. pelissä Loimu taipui ensimmäisessä erässä 25-20, mutta yltyi toisessa kunnon thrilleriin. Raisiolaiset pääsivät peräti 6 kertaa syöttämään eräpalloa. Ratkaisu haettiin Puman keskikaistalta, josta löytyi tuoretta tulivoimaa. Alex Novitskyn kahdella peräkkäisellä pisteellä erä taittui meille 34-22 ja ottelu 2-0.

SUNNUNTAINA lähdettiin Tampereelle 1-sarjan ns. ratikkaderbyyn, joka vielä tällä kertaa sujui Iskun komennossa. Kaksi ensimmäistä erää rämmimme virheissä ja annoimme kotijoukkueen ottaa kuskin paikan. Tauon jälkeen syöttöpelimme parani ja erityisesti Aatu Vihola viritti keskiuhkaa näin helpottaen laitapelaamistakin. Kun libero Joona Katajamäen vastaanottopeli on jatkuvasti vahvaa, voimme jatkossa odottaa tulosta enemmänkin. Pyynikillä Puman parhaana palkittu Katajamäki nosti 80-prosenttisesti pallot passari Onni Kalon pelattavaksi. Suurimman pistesaldon meiltä kirjautti itselleen jälleen hakkuri Aku Kauppi, yhteensä 14. Syöttöruudussakin piristynyt Vihola säesti häntä seitsemällä sekä yleispelaajat Nuutti Moilanen ja Justus Fredriksson kumpikin kuudella pisteellä.

Kun joukkueen pistetili on yhä avaamatta, on kahdeksas eli jumbosija looginen. Pelit kuitenkin jatkuvat ensi sunnuntaina Oulussa, jossa vastaan asettuu sarjaykkönen Oulun Kisko. Kun haluat nautiskella tämän pelin livenä kotisohvalta, osta katseluoikeus Puma-Volley M1:n kanavalta: https://live.lentopallo.fi/puma-volley-m1

8,9 euron hintainen kuukausitilaus kerryttää osaltaan Puman pelikassaa, jolla viemme kauden läpi. Samalla katsot 1-sarjapelejä niin paljon kuin haluat!

-------------------

Alkuperäinen otteluennakko 5.10.

Puma-Volley M1 pelaa lähes samalla ryhmällä sekä miesten 1-sarjaa että A-poikien SM-sarjaa. Pelejä on siis joka viikonlopulle ja varsin usein vielä molemmille päiville. Niin nytkin: lauantaina A-poikien tasoturnaus Puman A2-poikien vieraana Lehdossa ja sunnuntaina 1-sarjaa Isku-Volleyn vieraana Pyynikin Palloiluhallissa Tampereella.

A-poikajoukkueessamme ovat 1-sarjarosterin ulkopuolelta mukana YP:t Markus Maidla ja Onni Palonen, hakkuri Luka Laurell sekä KT:t Leo Kiviniemi ja Janne Kolehmainen. He tuovat kaivattua laajuutta ja jakavat taakkaa, jotta pelien rasitus ei käy ykkösen avauskuusikolle kohtuuttomaksi. Lauantaina kohtaamme PumaA2p:n lisäksi tuttuakin tutumman KaPon ja A-kentille palaavan Loimun. Panoksena tässä ns. tasonmittausturnauksessa on kaksi paikkaa A-pooliin, yksi C- ja yksi D-pooleihin. Kahden voittoerän ottelut alkavat kello 10.45 (KaPo), 12.30 (PumaA2p) ja 13.45 (Loimu). Tulehan Lehtoon kannustamaan – tiettävästi paikalla on PumaA2p:n kahviokin tarjoiluineen!

Sunnuntain 1-sarjakoitoksessa kohtaamme siis Iskun, joka avauskierroksen jälkeen majailee seitsemäntenä, vain 2 pikkupistettä edellämme. Tamperelaiset kävivät sarjan avauksessa Kiskon vieraana Oulussa ja kokivat hyvin samantyyppisen kohtalon kuin me Hakkarissa Lempoa vastaan: 0-3 tappio kohtuullisen selvin numeroin. Sekä Iskulla että Pumalla on nuori, kovaa harjoitteleva joukkue, joten luvassa on varmasti mielenkiintoinen kohtaaminen. Pelaajat ovat pitkälti tuttuja toisilleen, ottihan Isku keväällä A-poikien finaalissa kultaa ja Puma sijan 4.