​Historiallinen kotiottelu tuotti Pumalle erävoiton – Sampo vei pisteet Pielavedelle
Julkaistu: 23.10.2023 18.42

​Historiallinen kotiottelu tuotti Pumalle erävoiton – Sampo vei pisteet Pielavedelle

Puma-Volley M1 toi lentopallon miesten 1-sarjan takaisin Stadiin yli 10 vuoden tauon jälkeen kohdatessaan Lehto-areenan ensimmäisessä kotiottelussaan Pielaveden Sammon. Oppimatkalla ensimmäinen erävoitto tarttui jo isäntien haaviin, mutta vielä olivat vieraat vahvempia: pisteet savolaisille erin 1-3 (17-25, 25-22, 17-25, 20-25).

Sampo tuli otteluun vahvalla aloituksella, vaikka sen liigamiehet olivatkin emoseura Savon matkassa muualla. Puma kietaisi alkuun kolmen pisteen etumatkan omilla hyökkäyksillään. Kun vieraat saivat juonesta kiinni, alkoi passari Teemu Hakonen pyörittää peliä ja tempaisi pian tavoittamattoman kaulan.

Toinen erä alkoi Pumalta synkästi Sammon tykittäessä jo 6-0 johtoon. Hiukan saatiin peli paranemaan, mutta silti vieraat rullailivat menemään vielä 11-18 tilanteeseen. Hakkurin vaihto kuitenkin herätti Puman kunnolla. Vasenkätinen Eelis Kauppi toi energiaa ja arvaamattomuutta kentälle sekoittaen vastustajan pelin lopullisesti hyppysyötöllään. Yhdellä ässällä ryyditetty, kuuden pisteen syöttöputki on joukkueelle toistaiseksi kauden pisin ja riitti kellistämään vieraat 25-22.

Pitkälle tauolle isännät lähtivät erävoiton myötä ehkä liiankin kylläisenä, eikä samaa flow-tilaa saavutettu, vaan Sampo vei kaksi seuraavaa erää hiukan liiankin helposti.

Henkistä kovuutta, vähemmän virheitä!

Ottelun jälkeen kaksi kokenutta valmentajaa, Sammon Sergey Ivanov ja Puman Ismo ”Iska” Tuominen kertasivat ratkaisutekijöitä. Ivanov laski oman joukkueensa tehneen hiukan vähemmän suoria virheitä ja Tuominen oli samoilla linjoilla.

”Nuorella joukkueella on vielä kasvukipuja, eikä helpon pallon saanti omalle puolelle vielä takaa pistettä meille. Voitetussa erässä puolustuksen jälkeiset pallot hoidettiin hyvin ja sellaista peliä meidän täytyy pystyä pelaamaan koko ottelu”, Tuominen summasi.

”Harjoituksista lähdetään hakemaan seuraavaksi henkistä kovuutta! Myös torjunta-puolustus pitää saada paljon paremmaksi ja syöttöpeli varmemmaksi. Mennään peli kerrallaan ja yritetään parantaa pieniäkin asioita.”


Yleisön tuki takana!

Kausi on alkanut Pumalla kivikkoisena, mihin joukkue toisaalta on osannut valmistautuakin. Pelit ovat kovia ja useimmilla joukkueen pelaajilla tämän tason kokemusta on vielä niukalti. Joukkue on tällä hetkellä sarjassa viimeisenä. Kärjessä viilettävät mestarisuosikit Oulun Kisko ja Lempo.

MIESTEN 1-SARJAN TILANNE

Ensimmäisessä kotiottelussa miesten 1-sarjan paluuta Helsinkiin oli todistamassa lähes satapäinen yleisö, mukana lukuisa joukko takavuosien lentopallosuuruuksia ikään kuin vahdinvaihdossa ja Puman nuorelle joukkueelle tukeaan osoittaen. Otteluun oli mm. kutsuttu Hesan suomenmestareita vuodelta 1985, Aikakonnien yläsarjapelureita sekä Helsinkiä viimeksi miesten 1-sarjassa (2011-2012) edustaneita Laajasalon Voiman miehiä. Kapteeninsa Pekka Pentin johdolla Hesan pelaajat myös valitsivat päivän näyttöjen perusteella kummastakin joukkueesta avainpelaajan: Sammosta passari Teemu Hakosen ja Pumasta libero Joona Katajamäen, tulevaisuuden tähtiä varmasti kumpikin. Toki vaihtoehtoja palkittaviksi oli raadin mukaan useitakin.Kuvat: Paul Laurell ja Ville Kauppi