Kauden 2023-24 ryhmiin avataan ilmoittautuminen kesäkuun toisella viikolla
Julkaistu: 30.05.2023 13.05

Kauden 2023-24 ryhmiin avataan ilmoittautuminen kesäkuun toisella viikolla

Vanhat pelaajat siirretään kauden 2023-24 ryhmiin automaattisesti kesäkuun toisella viikolla tehtävässä kauden vaihdoksessa. Jos joku pelaaja ei jatka harrastusta, tästä tulisi tehdä ilmoitus lomakkeella. Kokonaan uudet pelaajat ilmoittautuvat kaudenvaihdoksen jälkeen avattavalla lomakkeella. Otamme uusia harrastajia lähinnä liikkariin (3-5 v), F-junioreihin (6-8 v), E-junioreihin (9-10 v), D-junioreihin elokuun ajan (11-12 v), syyskuussa alkaviin lentopallokouluihin (tytöt 10-13 v, pojat 11-14 v)) sekä harrastusryhmiin (tytöt 14-18, pojat 15-18). Muihin ryhmiin mukaanpääsy edellyttää kokemusta lentopallosta ja asiasta on sovittava erikseen etukäteen valmentajan kanssa. Ryhmämme ovat hyvin täynnä, emmekä lähtökohtaisesti ota kilparyhmiin uusia pelaajia ellei pelaajien mukana tule myös uutta osaavaa valmennusresurssia. Tarvitsisimme kipeästi uusia valmentajia seuraan!

Uuden kauden harjoittelua tehdään osassa ryhmiä juhannukseen asti. Maanantaisiin kokoontuva koko seuran monipuolisuusulkoharkka pidetään juhannukseen asti -13-vuotiaat klo 17.30 ja vanhemmat klo 18.30 Paloheinän portailla ja siihen voi tulla kaikki PuMan toiminnasta kiinnostuneet.

Joltain osin ryhmien muodostuksessa kaudenvaihdoksenkin jälkeen vielä yhdistellään toimintoja, mm. 2009 syntyneitä lentopallokoulutyttöjä sijoitetaan alkuun D2-tyttöjen ryhmään vaikka ikäluokka on jo C. Osassa ryhmistä toimitaan elokuulle asti yhdistetyissä tai vanhoissa kokoonpanoissa. Kysykää valmentajilta, mihin tulisi osallistua, jos on epäselvää.

Alla on kuvattu uuden kauden ryhmiä ja niiden luonnetta ja hiukan maksuperusteitakin. Kausimaksut ovat korkeammat, jos ryhmä käyttää palkattua valmennusta tai vaihtoehtoisesti ryhmän tulee tehdä omaa varainhankintaa maksujen alentamiseksi. Palkallisten valmentajien työn kohdentaminen päätetään tarkemmin myöhemmin ja riippuu siitä, kuinka ryhmille on saatavissa vapaaehtoisvalmentajia. Syksyn kausimaksut päätetään kauden alussa syyskuussa. Tämä info on luonteeltaan suuntaa-antavaa ja kuvaa perustettavien ryhmien luonteen.

Ensi kauden ryhmät - pojat

Poikien kärki pelaa M1:ssä. Haemme edelleen korkeampaa tasoa, yhteistyötä liigatoiminnan kanssa ja huippulentopallon tasoista toimintaa. Päävalmentajana jatkaa Ismo Tuominen, joukkueen johtajana Ville Kauppi.

Seuraava taso on M2, johon tulevalla kaudella muodostamme Jovana Janjicin johdolla korkeatasoisen ja kovaa harjoittelevan ryhmän, joka pelaa aikuissarjaa vähintään aluetasolla. Ikä ei ole kriteeri ryhmään sijoittumiselle vaan motivaatio ja taitotaso. Palkattu valmennus näkyy jonkin verran pelaajamaksuissa. Tähän ryhmään tarvitaan vahvaa huoltajien taustatyötä.

Seuraava taso on M3, johon muodostamme ”akatemiatason” ryhmän. Tässä ryhmässä nuorimmat ovat C-B-ikäisiä mutta ikähaarukka voi olla laajempi. Jyrki Nurminen ohjaa tässä ryhmässä mutta pelivalmennuksista vastaavat vapaaehtoiset. Ryhmällä on osittain palkallinen valmennus.

M2 ja M3 ryhmät harjoittelevat siirtymävaiheessa yhdessä elokuun puoleen väliin asti, kunnes Jovana Janjic palaa Suomeen. Harjoitukset kirjataan M2-kalenteriin ja M3-pelaajille laitetaan lainastatus, jotta voivat merkata osallistumisen M2-kalenteriin. M2 ja M3 tekevät fysiikkaharjoittelua Markus Liukkosen johdolla.

B-ikäisiin poikiin muodostetaan myös uuden kauden ryhmä B3, jonka runkona on vanhan kauden C2-poikia. Ryhmä voi ottaa lisää tavoitteellisia 2007/08 s -pelaajia mutta edellytyksenä on säännöllinen harjoituksiin osallistuminen. Ryhmä tehnee jonkin verran yhteistyötä C-ryhmän kanssa. Päävalmentaja Jouni Lind.

B-A-ikäisiin muodostettaneen enemmän pelailuun keskittyvä ”Peliryhmä”, joka on uudenlainen taso harrastuspoikien ja tavoitteellisten ryhmien välissä. Siihen osallistuminen ei edellytä jokakertaista osallistumista treeneihin. Ryhmän perustaminen riippuu, onko siihen kiinnostusta.

C-ikäisiin muodostetaan laajempi yhteisryhmä Cp Smash ja Cp Spike. Pohjalla on nykyisiä C3-pelaajia ja 2010:jä, joka aloittivat yhteisharjoittelun toukokuusta Jouni Lindin johdolla. Kauden aikana valmennuksessa Eveliina Pikkarainen (2009:hin painottuva ryhmä) ja Jouni Lind (2010:hin painottuva ryhmä). Nämä siis yhteistyössä muodostaen kaksi joukkuetta sarjaan.

D-ikäisiin muodostetaan kaksi ryhmää, D1:ssä päävalmentaja Mia Ollila ja D2-pojissa yhteyshenkilö Jani Nurmi. E-ikäisiin oma ryhmä, yhteyshenkilö Janne Lähteenmäki.

Ensi kauden ryhmät - tytöt

N1/N2-ryhmä on jo tiedottanut tulevasta kaudesta ja pelaajasopimuksista: https://puma-volley.fi/uutiset/3666/puman-naisten-1-sarjajoukkueen-valmennus-kaudelle-2023-2024

Seuraava taso on N3/N4-ryhmä, johon kootaan nuorempia, ”seuraavia” huipputasolle tulevia, eli on lähinnä 2009/08-pelaajien ”akatemiaryhmä”. Päävalmentaja Juha Laurila.

Vanhemmille junioreille perustetaan tasokas AB-ryhmä, jossa olisi 2008-06-syntyneitä. Jovana Janjic on tässä ryhmässä päävalmentaja mutta ei pelivalmentaja. Jonna Niemi ja Jussi Sormunen yhteyshenkilöt.

Seuraava ryhmä on CB-ikäisten yhteisryhmä, päävalmentajana Emmi Arimo, pohjalla on nykyisiä C3-pelaajia. Ryhmään tulee muutama uusi pelaaja, myös B-ikäisiä. Tässä ryhmässä on osittain palkallinen valmennus, Jovana Janjic.

C-ikäisiin muodostetaan uuden kauden C3-ryhmä, joka koostuu pääosin nykyisistä D1-tytöistä. Päävalmentajana on Jyri Liukko. C3-ryhmässä valmentaa palkallisena valmentajana osittain Jovana Janjic.

Ja edelleen muodostetaan C4/C5-tytöt, josta muodostettaneen sarjaan kaksi joukkuetta. Pohjalla on jo kokemusta omaavia pelaajia vanhasta C4-tytöistä ja D6vs6-pelanneesta D2-tytöistä sekä lentopallokoulun lisäryhmästä, joka osallistuu Power CUP:iin kahdella joukkueella. Ryhmässä käytetään osittain palkallista valmennusta, mahdollisesti Edona Uka ja osittain vapaaehtoisvalmennusta Sakari Nykänen.

D-tyttöihin muodostetaan jo pidempää pelanneiden ryhmä (nyk. ED-tytöt), päävalmentajana Juha Kärkkäinen, sekä vähemmän pelanneet D2-tytöt (valmennus vahvistetaan).

E-tyttöihin tulee oma ryhmä, valmentajana jatkaa Esa Männistö.

Sekä tytöille että pojille muodostetaan lentopallokoulut juuri aloittaneille ja myöhemmin kauden aikana aloittaville.

F-juniorit ja Liikari jatkavat sekaryhminä. Näissä toimijoina Jyrki Nurminen ja Susu Pussinen.

Harrastusryhmät, pojat ja tytöt, sekä tyttöjen peliryhmä jatkavat ensi kaudellakin.

Terveisin,

PuMan valmennus